Fietsen in waterrijk Dendermonde

Geniet van de wind in je haren en de natuur om je heen terwijl je door de waterrijke omgeving van Dendermonde peddelt. Stap je stalen ros op en ontdek de vele kwaliteiten van deze stad aan Dender en Schelde. Even uitrusten doe je op een mooi picknickplekje aan het water of in een van de vele horecazaken.

Blauwborst Saxifraga Hans Dekker

Blauwborst fietsroute

Deze fietsroute van 38 kilometer loopt langs grotendeels verharde paden en volgt de Scheldeboorden van Schoonaarde tot in Vlassenbroek. Onderweg stap je met de fiets het veer op in Appels, dat al zou dateren van 1253. Na een vijftiental kilometer fietsen langs de linkeroever van de Schelde, stap je terug het veer op in Moerzeke-Baasrode. Volg de route aan de hand van fietsknooppunten en neem zeker de tijd voor een stopje aan van de bezienswaardigheden of horecazaken onderweg.

Foto Hans Dekker © Saxifraga

Bekijk route
Fietsen Dendermonde c Dirk Ongena

Grenzeloos fietsen langs de groene natuurboorden

Een tweede route langs de Dendermondse natuur, blijft iets meer weg van het jaagpad en brengt je langs de mooie plattelandswegen van Dendermonde, Denderbelle, Sint-Gillis, Baasrode, Kastel, Moerzeke en Grembergen. Een fietsbrochure van Toerisme Dendermonde wijst je de weg.

Foto © Dirk Ongena

Bekijk de brochure
Kruitmagazijn Dendermonde c RLSD

Fietsen langs vestingen

Leer het militaire verleden van Dendermonde met zijn brede fortengordel kennen tijdens deze fietstocht van 21,2 kilometer. De vele relicten in het centrum van de stad en de ruime omgeving voeren je terug naar woeligere tijden en brengen het boeiende verhaal van Dendermonde als gebastioneerde vestingstad.

Foto © Regionaal Landschap Schelde-Durme

Bekijk de route

Meer weten over
waterrijk Dendermonde