Fietsen in de Damvallei

Een gevarieerd landschap zoals dat van Damvallei kan je uitstekend verkennen met de fiets. Je kruist prachtige plekjes, turfputten, hooilanden, bomenrijen en broekbossen. Houd je ogen open voor overwinterende watervogels die hier graag vertoeven of geniet van de ontluikende natuur op een mooie lentedag. Damvallei is ook uitstekend gelegen om van hieruit met de fiets te vertrekken richting het Kasteel van Laarne of de Kalkense Meersen en het Donkmeer.

Gentbrugse Meersen vredesmonument David Samyn Toerisme Oost Vlaanderen

Gentse Groenpolen fietsroute

Vanuit centrum Gent vertrekken en je route toch volledig in het teken van groen en de Scheldenatuur zetten? Geen enkel probleem met deze Gentse Groenpolen fietsroute. Het traject bedraagt 32,9 kilometer. Wie op tijd vertrekt heeft dus ruim de tijd om onderweg regelmatig af te stappen en te genieten van het uitzicht, bijvoorbeeld van bovenop het vredesmonument in de Gentbrugse Meersen waar een schitterend panorama op je wacht wanneer je het acht meter hoge bouwsel beklimt.

Foto David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen

Bekijk de route
Het slot van Laarne c t Hooghuys living history events

Kastelen fietsroute

Deze route verbindt de natuur langs de Schelde en de twee meren in de Damvallei met enkele van de belangrijkste historische gebouwen van de streek. Je leest het goed, voor een kastelenroute hoef je helemaal niet tot aan de Loire te trekken. Ook vlakbij Gent vind je imposante en rijkelijk versierde exemplaren. Ontdek er een handvol op deze route van net geen 50 kilometer.

Foto © 't Hooghuys living history events

Bekijk de route

Meer weten over
Damvallei