TOV Kruibeke De Polders 5 c TOV David Samyn

Fietsen in de Kruibeekse Polders

Fietsen door het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen hoeft gelukkig niet te betekenen dat je moet vrezen voor natte voeten. Slechts een paar dagen op het jaar loopt het water over de overloopdijk waardoor het gebied écht onder water komt te staan. Op die dagen worden de Polders van Kruibeke tijdelijk afgesloten. Voor de rest kan je het ganse jaar door genieten van fietstochtjes op de vele verharde paden langs deze Europese topnatuur.

Foto David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen

Fietsers in de Polders van Kruibeke David Samyn tov

Go with the flow fietsroute

Een van de routes die je langs de Polders van Kruibeke brengt, is deze Go with the flow fietsroute van 48,6 kilometer. De route volgt de loop van de Schelde en een stukje van de Durme en biedt zo zicht op de prachtige getijdennatuur. Op je weg ook heel wat erfgoed zoals het Kasteel d'Ursel, paviljoen De Notelaer en het sprookjesachtige kasteel Marnix de Sainte-Aldegonde in Bornem.

Foto David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen

Ontdek de route
Slobeend Saxifraga Jan Nijendijk

Langs slikken en schorren

De slikken en schorren in de Polders van Kruibeke krioelen van het leven dankzij het wassende water dat de bodem extra voedselrijk maakt. Ontdek de prachtige natuur die uniek is in Europa langs deze fietsroute van 45,7 kilometer. Het traject brengt je niet alleen langs de Kruibeekse polders maar ook langs Schouselbroek en de Oude Schelde. Aangezien de route in een acht loopt, kan je het traject gerust opsplitsen in twee aparte lussen om de route in te korten. Tip: vlakbij knooppunt 29 kan je even van de route afwijken om de befaamde watervallen van Kruibeke te bewonderen.

Foto slobeend: Jan Nijendijk © Saxifraga

Bekijk de route

Meer weten over
de Polders van Kruibeke