Fietsen in de Rupelstreek

Zet je voeten stevig op de trappers en ga op verkenning in de prachtige Rupelstreek. De verschillende rivieren, de vele waterpartijen en het goed bewaarde erfgoed maken van je tocht ongetwijfeld een toppertje.

Boom t Geleeg 4 Fietsen Rupelstreek David Samyn Toerisme Scheldeland

Baksteenroute

Een must voor al wie de Rupelstreek wil leren kennen, zijn de baksteenroutes langs de steenbakkerijen en gehuchtjes die het verhaal vertellen van de industrie die de Rupelstreek karakteriseert. Zowel te voet als met de fiets kan je routes volgen over dit thema. De Baksteenroute van Toerisme Scheldeland volgt de fietsknooppunten en telt in totaal 39 kilometer.

Foto David Samyn © Toerisme Scheldeland

Bekijk de route
Watertoren Rumst panorama Mie De Backer Toerisme Provincie Antwerpen

Frans Bruynseels pad

De bewegwijzerde route van 23,9 kilometer die werd genoemd naar Frans Bruynseels, de eerste burgemeester van de fusiegemeente Rumst, zet de historische bezienswaardigheden en het landschap van Rumst, Reet en Terhagen in de kijker. Je komt onder meer langs het museum Rupelklei en de watertoren in de Rumstsestraat die je kan beklimmen voor een uniek uitzicht over het landschap en de rivieren. Er zijn twee optionele lussen van elk een viertal kilometer waarmee je het traject eventueel kan verlengen.

Bekijk de route
Mountainbiker

Mountainbikeroute De Schorre

Gaat jouw hart pas sneller slaan wanneer je snel door bochten scheurt en hindernissen elkaar snel opvolgen op je route? Spring dan zeker op je fiets en rijd (misschien wel op je achterwiel?) richting De Schorre in Boom. Op het technisch parcours voor mountainbikers kan jij je zeker uitleven.

Bekijk de route

Meer weten over
de Rupelstreek