Nieuw aanbod Kasteel van Laarne is schot in de roos

Rivierpark Scheldevallei werkt met het toeristisch hefboomproject 'Van Steen tot Steen' aan de opwaardering van het aanbod en een uitbreiding van de openingsuren van de kastelen in Laarne, Bornem en Kruibeke. In de zomer van 2020 beet het Kasteel van Laarne de spits af en opende haar deuren met de movieguide HEKSEN!, nieuwe gezinsactiviteiten en een forse uitbreiding van de openingsuren en -dagen. En dat bleek een schot in de roos te zijn!

Vorige week toonde een tevredenheidsonderzoek van Toerisme Vlaanderen aan dat het nieuwe aanbod bijzonder goed gesmaakt wordt. Het Kasteel van Laarne behaalde bij families zelfs de hoogste Net Promoter Score ooit voor toeristische hefboomprojecten!

Foto 1 MOVIEGUIDE LAARNE SETFOTO SEP2019 001 Johan Schelfhout

HEKSEN!

Sinds vorige zomer kunnen jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen het Kasteel van Laarne van onder tot boven verkennen met de movieguide ‘HEKSEN!’. Samen met pastoor Jan Schatteman (gespeeld door Ivan Pecnick) en poetsvrouw Josyne (gespeeld door Heidi De Grauwe) duik je in het verleden van het kasteel en kom je ook alles te weten over de HEKSEN van Laarne.

Met een extra aanbod voor gezinnen, werd ook aan de jongste bezoekertjes gedacht. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar is er een prikkelende fotozoektocht. En tijdens de spannende ontdekkingsreis ‘Heintje Heks zoekt de sleutel van de schatkamer’ kammen kinderen van 8 tot 12 jaar de kleinste hoekjes van het kasteel uit.

Foto © Johan Schelfhout

Laarne kabouterzoektocht foto facebook

Nieuwe kabouterzoektocht vanaf paasvakantie 2021

Recent werd het aanbod voor gezinnen nog verder uitgebreid. Sinds Pasen loopt de nieuwe kabouterzoektocht voor kindjes vanaf 3 jaar. Zo is er voor elke leeftijd wat wils en kunnen gezinnen samen het imposante gebouw leren kennen. Een leuke tip voor de vakantie!

Reserveer je bezoek

Op de website van het kasteel kan je makkelijk een kalender raadplegen waarop dagen met vrije plaatsen in het groen zijn aangeduid. Zo kan je bezoek aan het kasteel goed georganiseerd en coronaproof verlopen.

Foto © Kasteel van Laarne (bron: Facebook)

Reserveer je bezoek

Topscore

Dat het Kasteel van Laarne familievriendelijkheid hoog in het vaandel draagt, bleek onlangs ook uit een tevredenheidsonderzoek van Toerisme Vlaanderen: het kasteel behaalde op dat vlak de hoogste score van alle toeristische hefboomprojecten! Een absolute aanrader dus voor alle (groot)ouders en (klein)kinderen.

Kasteel Laarne restauratie toren

Verder werken aan een mooi kasteel

In Laarne wordt intussen verder gewerkt om het prachtige, historische kasteel te blijven verbeteren. Zo werden onlangs ook werken opgestart om een van de voorste traptorens te restaureren, want de spits stond op instorten. Deze werken waren dringend nodig en zijn al van start gegaan, maar ook de andere torens moeten worden aangepakt. In de toekomst hoopt het kasteel misschien een van de torens open te kunnen stellen voor het publiek.

Kastelen van de Schelde

Langs de Schelde vind je tussen het gekende Gravensteen in Gent en het Steen in Antwerpen nog heel wat erfgoedparels. Ingebed in het prachtige rivierenlandschap, zijn de kastelen van Laarne, Bornem en Wissekerke absolute aanraders voor wie cultuur en erfgoed graag wil combineren met een uitstap in de natuur. In elk van de kastelen bouwen we aan een formidabel onthaal zodat deze unieke locaties het perfecte startpunt kunnen vormen voor al wie Rivierpark Scheldevallei wil ontdekken.

Foto © Kasteel van Laarne (bron: Facebook)

Toegangspoorten tot Rivierpark Scheldevallei