Parking aan Kasteel d'Ursel ondergaat metamorfose

Momenteel wordt de parking van Kasteel d’Ursel in Hingene opnieuw ingericht. ‘Dat was nodig’, zegt directeur Koen De Vlieger, ‘want bij de minste regenval stond ze helemaal onder water. Bij de herinrichting zal het hemelwater maximaal worden afgevoerd naar de walgracht. Er komt een efficiëntere indeling in parkeervakken en we laten zes vakken aanleggen voor mindervalide bestuurders. Het geheel krijgt een groener karakter door zoveel mogelijk gebruik te maken van verhard gras. We voorzien ook beperkte, vleermuisvriendelijke verlichting.’

Kasteel d Ursel Hingene 13

De heraanleg kadert in het toeristisch hefboomproject Van Steen tot Steen langs de Schelde, dat in 2022 zal worden gelanceerd. ‘De Scheldevallei heeft een bijzonder groot toeristisch groeipotentieel’, zegt projectcoördinator Kristoffel Raes. ‘Het doel van Toerisme Vlaanderen is om toeristen uit zowel Vlaanderen als het buitenland kennis te laten maken met de Scheldevallei en al haar troeven. De focus ligt hierbij zowel op erfgoed als natuur.

Foto © Stefan Dewickere

Parking Kasteel d Ursel feb2021

De werken aan de parking worden uitgevoerd door Lareco, een bouwbedrijf uit Bornem, en zullen worden voltooid in het voorjaar. De struiken en bomen kunnen pas worden geplant in het volgende plantseizoen in november. Naast de heraanleg van de parking komen er nog nieuwe parkplannen en een onthaalpaviljoen in het poortgebouw. 'We bekijken ook hoe we parkbezoekers meer informatie kunnen bieden tijdens hun wandeling, bijvoorbeeld via hun smartphone’, besluiten Tom Wezenbeek en Kristoffel Raes.