Scheldeland vakantieboek combineert inspirerende reportages en doe-tips

Al ooit met een alpaca langs de Schelde gewandeld? Rubens in ‘mixed reality’ bewonderd? Een biertje gedronken in een kerkcafé? Of een magisch trollenbos doorkruist? Trek net zoals zes enthousiaste reisbloggers op expeditie naar Scheldeland en laat je verrassen. Het nieuwe vakantieboek bundelt alles wat Scheldeland zo mooi en bijzonder maakt. De talloze bezoektips en twaalf fiets- en wandellussen zetten je meteen op weg.

Cover SL vakantieboek

Zes vakantieverhalen

Scheldeland is echter méér dan fraaie plaatjes. Zes reisbloggers gingen er verhalen sprokkelen. Ze delen hun geheimplekken graag in het Vakantieboek. Zo fietste radioman Sam De Bruyn van reisblog Håndbagage langs de “mooiste bocht van de Schelde en een kasteel dat de sfeer van Doornroosje ademt”. Botsen Werner en Myriam van Dichtbij & Ver Weg op kleurrijke graffiti in een voormalige steenbakkerswijk in de Rupelstreek. En ging Sylvie van getoutoftown samen met haar kinderen - letterlijk - stoom aflaten in een locomotief uit 1930.

Twaalf fiets- en wandelroutes

Het vakantieboek zit boordevol boeiende weetjes en interessante bezoektips. Zoals een supbeurt op het Donkmeer. Of een beklimming van het Belfort in Aalst en Dendermonde Kriebelt het om op pad te gaan? Het routeboekje bundelt zes fietslussen en zes wandelingen, telkens met een café-, slaap- en ontdektip. Waaronder een fietstocht in het spoor van de Roze Olifant (echt!) en een drogevoetenwandeling door de waterrijke natuur.

Lekker (na)genieten

Passie voor het brouwersvak: nog zo’n troef van Scheldeland. De brouwerijen en stemmige kroegen zijn er niet te tellen. Het Vakantieboek verklapt je onder meer enkele zalige tripels, de meest authentieke cafeetjes en veelbelovende microbrouwerijen. Het vakantieboek bundelt bijna 150 pagina’s inspiratie en informatie: te veel voor één dag Scheldeland. De logieslijst helpt je om een knus hotel, gastenkamer of vakantiewoning te kiezen.

Praktisch

Haal het boek gratis in huis en trek de Scheldevallei in!
Online bestellen doe je via de website van Toerisme Scheldeland.

Meer nieuws uit
Rivierpark Scheldevallei