Otter c pixabay Claudia Peters B

Tentoonstelling viert terugkeer van Otter

Vanaf begin maart trekt de tentoonstelling “Olga de Otter reist door Vlaanderen” door onze contreien. Dat is zeker interessant voor ons, aangezien de Scheldevallei een ideale habitat kan vormen voor het schuwe diertje dat na 30 jaar eindelijk zijn weg heeft teruggevonden naar Vlaanderen.

Foto Claudia Peters © Pixabay

Otter c pixabay Peter Hoare

De otter verdween in de jaren 80 in Vlaanderen door de toenemende vervuiling, het slinkende visbestand in onze wateren en de versnippering van de natuur. Sinds 2012, na ongeveer dertig jaar afwezigheid, worden er in onze contreien echter terug sporen gevonden van otters. Dat is het resultaat van jarenlange inspanningen om de natuur en de waterkwaliteit opnieuw te herstellen.

Om die terugkeer te vieren trekt de tentoonstelling “Olga de Otter reist door Vlaanderen” de komende jaren rond. Het initiatief werd opgericht door WWF in samenwerking met onder andere ons Regionaal Landschap Schelde-Durme, en wil jong en oud kennis laten maken met de otter.

Foto Peter Hoare © Pixabay

De tentoonstelling doorkruist Vlaanderen in het kader van het jaar van de otter, bedoeld om ons allemaal warm te maken voor de terugkeer van het diertje.

Ben je geïnteresseerd? Info en kalender over de tentoonstelling vind je hier!