Verrukkelijk lokaal

Nieuwe brochure “Verrukkelijk Lokaal”

Op dinsdag 1 december lanceren Rivierpark Scheldevallei en het project ‘PDPO Donkmeer’ in samenwerking met het Regionaal Landschap Schelde-Durme de brochure “Verrukkelijk Lokaal”. Met de brochure maar ook online worden aanbieders van lokale producten uit Berlare, Laarne, Wetteren en Wichelen in de kijker gezet. Een uitgestippelde fietstocht doorheen het mooie landschap brengt je langs de unieke Scheldenatuur waarbij je onderweg verkooppunten van lokale lekkernijen treft.

Hoevetoerisme Wijmenboshoeve lowres 13

Korte keten

Van bij de boer tot op je bord. Meer en meer mensen beseffen dat rechtstreeks je inkopen doen bij de boeren uit je streek een duurzame keuze is. De producten zijn supervers en kwaliteitsvol, producenten ontvangen een eerlijke prijs en je vermijdt een pak transportkilometers en verpakkingsmaterialen.

Om de inwoners van Berlare, Laarne, Wetteren, Wichelen en omstreken wegwijs te maken in het aanbod van eigen streek, stellen 21 lokale ondernemers hun producten uitgebreid voor in de brochure. Er is voor elk wat wils, gaande van duurzaam geteelde groenten, fruit, bloemen en vers vlees tot verwerkte producten zoals zuivel, honing, wijn, bier, likeuren en zelfs cosmetica.

Foto © Wijmenboshoeve

Meer weten over korte keten
Verrukkelijk lokaal

Ontdek de brochure

Haal jouw brochure gratis op bij de deelnemende verkooppunten, de bibliotheek van Berlare, Laarne of Wetteren en de drie bibliotheekafdelingen of het Sociaal Huis in Wichelen. Wanneer de toeristische infopunten terug de deuren openen, zal de brochure ook daar ter beschikking worden gesteld.

Lees je liever online? Op onze website kunnen digibeten door de brochure scrollen of alle producenten bekijken op een Google Map.

Ontdek de producenten

Producent aan het woord

Delfien van De Seizoenschuur in Wichelen stelt de nieuwe brochure voor in dit filmpje.

Fiets koop lokaal

Fietsroute

Sportief je inkopen doen? Ook daarbij helpt Verrukkelijk Lokaal je graag op weg. Met een lange fietsroute, die je naar wens kan aanpassen met meer of minder stopjes, ontdek je tegelijk de mooie landschappen van de Scheldevallei én de verkooppunten uit de brochure.

Bekijk de route

Meer nieuws uit
Rivierpark Scheldevallei