Het slot van Laarne c t Hooghuys living history events

Kasteel van Laarne

Op een boogscheut van Gent vind je het schitterende Kasteel van Laarne. Meer dan 700 jaar geleden werd hier de eerste steen van een middeleeuwse burcht gelegd. Bij je bezoek katapulteren we je enkele eeuwen terug in de tijd. In de keuken staat het eten klaar, de tafel is gedekt, maar waar zijn de bewoners? En wat is het verhaal van die heksen? …

Vlakbij het kasteel van Laarne vind je de Kalkense Meersen Donkmeer. Ook zij doen je dromen van andere tijden. Kom tot rust en meander heerlijk mijmerend door het landschap. In het spoor van de Schelde, kom je misschien jezelf op het spoor... Welkom!

Foto © 't Hooghuys living history events

Laarne Kasteel 3 c Lucia De Dycker

Treed binnen in de magische wereld van Laarne

Het kasteel van Laarne werd in de loop der eeuwen duchtig verbouwd en in de 17de eeuw was het slot uitgegroeid tot een aantrekkelijke adellijke zomerresidentie of maison de plaisance. Vandaag ademt het nog steeds de grandeur van die tijd. Uitzonderlijke meubels, wandtapijten, schilderijen en de Europees vermaarde zilvercollectie van Claude Dallemagne zorgen voor een onvergetelijk bezoek.

Tot nu toe was het kasteel slechts sporadisch bezoekbaar. Sinds dit jaar zet het kasteel de deuren open. Het kasteel is open voor bezoek, zowel individueel als in groep.

Foto links en onder links © Lucia De Dycker
Foto onder rechts © Kasteel van Laarne

Ontdek het aanbod
Laarne Kasteel 7 c Lucia De Dycker
Laarne kasteel 1 IMG 1089
Kalkense Meersen 17 c TOV David Samyn

Poort tot Kalkense Meersen Donkmeer

Vlakbij het kasteel van Laarne vind je de Kalkense Meersen Donkmeer. Ook zij doen je dromen van andere tijden. In de zompige weilanden ontmoet je boeren van wel duizend jaar oud en in de schaduw van een knotwilg raak je aan de praat met een vergeten mandenvlechter. Want dat zijn de mensen die hier ooit rondliepen. Dat is de geschiedenis van deze plek.

Kom wandelen, fietsen of varen in Kalkense Meersen Donkmeer en doorkruis bijzondere biotopen. Maak kennis met de grutto of de driedoornige stekelbaars. Haar gevarieerde, weidse landschap maakt van Kalkense Meersen Donkmeer bovendien een uitgelezen plek om te herbronnen. Kom tot rust en meander heerlijk mijmerend door het landschap. In het spoor van de Schelde, kom je misschien jezelf op het spoor... Welkom!

Kalkense Meersen Donkmeer

Meer weten?

Vind alle info over het kasteel van Laarne op de website van het kasteel.

Meer weten over de
toegangspoorten tot Rivierpark Scheldevallei