Linkeroever Antwerpen c Toerisme Vlaanderen

Stad Antwerpen

Met een bijnaam als 'De Scheldestad' kan Antwerpen natuurlijk niet ontbreken op ons lijstje. Het oudste bewaarde gebouw van de stad vind je aan de rechteroever van de rivier: Het Steen. Hier komt binnenkort een toeristisch onthaalcentrum waar je terecht zal kunnen voor informatie, tickets, boekingen en exposities. Foto © Toerisme Vlaanderen

Het Steen Antwerpen c Toerisme Vlaanderen

Het Steen

De oudste stenen van de iconische burcht dateren al van de 11de eeuw. In de loop der eeuwen kreeg Het Steen verschillende functies, van woning tot houtzagerij en visopslagplaats tot gevangenis of museum. Momenteel ondergaat het gebouw een grondige renovatie.

Op het Steenplein stap je zo DeWaterbus of een riviercruise op voor een rondvaart op de Schelde.

Foto © Toerisme Vlaanderen

Meer weten
Travelmedia Antwerpen Grote Markt 50 Toerisme Scheldeland

Binnenstad

Op een paar minuten lopen van Het Steen ligt de Antwerpse Grote Markt met vele gezellige straatjes daarrond en prachtige historische gebouwen.

Ontdek de levendige modestad met haar bekende shoppingstraten, de enorme gotische kathedraal, de Meir, de Keyserlei, ... Even genoeg van de gezellige stadsdrukte? Weet dat je in een mum van tijd in de Scheldevallei staat voor jouw portie gezonde, frisse buitenlucht!

Foto © Toerisme Scheldeland

De Waterbus Travelmedia 2019 Antwerpen 47 David Samyn c Toerisme Scheldeland

DeWaterbus

Een duurzaam en snel alternatief voor je rit naar Antwerpen met de wagen, is DeWaterbus. Er is een zuidelijke verbinding tussen Antwerpen en Hemiksem en een noordelijke verbinding tussen Antwerpen centrum en de haven.

De Scheldestad naderen vanop het water is een fijne belevenis. Het is een aanrader voor pendelaars die filestress willen vermijden onderweg naar het werk en voor mensen die ontspannen op uitstap willen gaan. Bovendien kan je fiets of hond (aan de leiband) gratis mee. DeWaterbus is toegankelijk voor scootmobielers en rolstoelgebruikers.

Foto David Samyn © Toerisme Scheldeland

Meer info

VISIT ANTWERPEN

Op de website Visit Antwerpen vind je alles wat je moet weten voor je bezoek aan Antwerpen. Je ontdekt wat je er kan zien en doen en krijgt tips mee om lekker te eten, gezellig iets te drinken of te blijven overnachten.

Scheldekaaien Antwerpen milo profi be c Toerisme Vlaanderen

De kracht van het water

Doorheen de geschiedenis is de ligging langs de Schelde van cruciaal belang geweest voor Antwerpen. Antwerpenaren hebben de rivier destijds met man en macht verdedigd. Daarvan getuigen ook nog steeds de fortengordels rond de stad. En de enorme zeehaven is natuurlijk niet meer weg te denken vandaag de dag. Geniet tijdens een wandeling langs de Scheldedijk van het uitzicht over het water en neem de vele verhalen in je op die in haar stroming zijn verborgen.

Foto's © Toerisme Vlaanderen

Skyline Antwerpen c Toerisme Vlaanderen
Schelde Antwerpen c Toerisme Vlaanderen

Meer weten over de
toegangspoorten tot Rivierpark Scheldevallei