Charles Quint Dendermonde1 c Toerisme Oost Vlaanderen Samyn David

Stad Dendermonde

Midden in het Rivierpark Scheldevallei ligt Dendermonde. Wist je dat je van op de Grote Markt binnen de 5 minuten langs de Schelde fietst?

In Dendermonde is het gezellig tafelen, shoppen, musea bezoeken, … Je bezoek start je best in de Lakenhalle op de Grote Markt. Klim daar naar de top van het belfort en je kijkt over de ganse stad, de Schelde en Rivierpark Scheldevallei.

Foto David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen

Dendermonde Ros Beiaardstad bezoekerscentrum David Samyn Toerisme Scheldeland

Dendermonde, Ros Beiaardstad ... en zoveel meer

Dendermonde is uiteraard bekend als dé stad van het Ros Beiaard, maar ook van de 49 klokken van het Belfort die om het kwartier over de stad luiden en je begeleiden langs de winkelstraten, het Begijnhof en de terrasjes. Het is een stad vol geschiedenis, waar in het verleden de oorlog al te vaak woedde, van de middeleeuwse belegeringen tot WO II. Duik in de verhalen van Dendermonde. Ontdek het hart van deze stad.

Vanaf zomer 2022 zal je in de Lakenhalle ook het verhaal van Dendermonde, de strijd om de stad, haar voormalige kasteel en de Scheldevallei beleven. Nu krijg je nog een boeiend verhaal over de ravage van WO II in de stad.

Foto David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen

Vlassenbroek c Toerisme Scheldeland Samyn David

Poort tot het hart van Rivierpark Scheldevallei

Spring op de fiets, het veerpont, de stoomtrein of in een kajak en ga op verkenning langs de dijken in de omgeving van Dendermonde.

Voor je het weet sta je stroomopwaarts in de Sint-Onolfspolder aan de Dendermonding of stroomafwaarts in het overstromingsgebied aan het schilderachtige Vlassenbroek. Goede tip: fiets ook door naar Buggenhoutbos.

Foto David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen

Meer weten

Bezoek Stadhuis, Lakenhalle en Belfort

Klaar om op pad te gaan doorheen de historische gebouwen op de Dendermondse markt? Toerisme Dendermonde stuurt je op weg met een gebruiksvriendelijke audiogids. Ook wie enkel een kijkje wil nemen is welkom, de toegang is gratis. Alle info vind je op de website van Stad Dendermonde.

Meer weten over de
toegangspoorten tot Rivierpark Scheldevallei