Gent fietsvakantie Rivierpark Toerisme Oost Vlaanderen

Stad Gent

Van Steen tot Steen langs de Schelde... Met het Gravensteen als eerste in de rij, is stad Gent een ideale uitvalsbasis om richting Scheldevallei te vertrekken en verder stroomafwaarts de minder bekende maar bijzonder waardevolle kastelen in Laarne, Bornem of Bazel te ontdekken. Spring op de fiets en start je tocht langs het jaagpad van de Schelde. Het Kasteel van Laarne bereik je al met een mooie tocht van 13 tot 20 kilometer. Of misschien ben jij wel een echte sportieveling die vlot de 80 kilometer langs de Schelde aflegt tot in Antwerpen?

Foto © Toerisme Vlaanderen

Gravensteen Gent Toerisme Vlaanderen

Gravensteen

In het historische centrum van de stad waakt deze statige burcht over de bewoners. De verdedigingsfunctie is vandaag natuurlijk weg gevallen maar de prachtige bewaarde burcht blijft een grote troef. Het is een unieke bezienswaardigheid voor toeristen van vlakbij en ver weg. Ook voor kinderen hebben de ridders van het kasteel allerlei leuks in petto en doorheen het jaar kan je er regelmatig terecht voor culturele activiteiten en evenementen.

Meer info
Gezellig Gent Toerisme Vlaanderen

Geschiedenis en gezelligheid

Als historische stad kan Gent meedingen met de internationale toppers. De stad met de drie torens hoeft zich zelfs al geen verborgen parel meer te noemen. Daarvan getuigen de vele positieve verhalen de laatste jaren.

Of je nu komt voor de straffe geschiedenis van de Vlaamse Meesters of voor de vele mooie plekjes in het historisch centrum waar er dankzij de vele studenten een gezellige drukte heerst, Gent kan iedereen bekoren.

Gent Fietsstad Toerisme Vlaanderen

Gent fietsstad

Toeristen kijken vaak hun ogen uit bij de enorme en rijkelijk gevulde fietsstallingen in de studentenstad. Fietsers zigzaggen gezwind door de drukte in het centrum. Vlak buiten de stad verwelkomt een rustige, groene omgeving je met open armen. Het jaagpad langs de Schelde neemt je mee naar een groene oase op een steenworp van het Gravensteen. Staat jouw fiets al klaar?

Meer info

Visit Gent

Op de website Visit Gent vind je alles wat je moet weten voor je bezoek aan Gent. Je ontdekt wat je er kan zien en doen en krijgt tips mee om lekker te eten, gezellig iets te drinken of te blijven overnachten.

Meer weten over de
toegangspoorten tot Rivierpark Scheldevallei