Wesley Poelman 31

Tot rust komen

Vanaf het Vaartplein vertrek je door de dorpskern van Kalken en voor je het weet sta je middenin de prachtige natuur. Het eerste deel van de wandeling loopt dwars door Molenmeers, een deeltje van de Kalkense Meersen. 1,2 km na knooppunt 26 kom je voorbij de Oude Schelde, een stuk van de Schelde dat op het eind van de 19de eeuw gedempt werd en later beplant met populieren. Hier zijn het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Milieu­maatschappij in de weer. “We graven de Oude Schelde opnieuw uit om het riviergebonden karakter van de Kalkense Meersen te herstellen en extra leefgebied te creëren voor soorten zoals de roerdomp”, klinkt het.
(bron: www.sigmaplan.be)

Aan 23 heb je de keuze voor een optionele lus van 1,5 km. Deze lus brengt je via 97, 95, 98, 96, 4, 2 een stukje door het gecontroleerd overstromingsgebied Wijmeers. Verderop kom je langs het gehucht Aard met de veerdienst naar het dorp Schellebelle.

Via de Kalkenvaart en met aan je linkerkant uitzicht op Broekmeers, het westelijk deel van de Kalkense Meersen, bereik je opnieuw het Vaartplein in Kalken.

Foto © Wesley Poelman

Cluster Kalkense Meersen 47 koe c Christine Eloot

Praktisch

Knooppunten

16 25 26 23
- optionele lus: 97 95 98 96 4 2 -
22 21 19 18 16

Afstand

7,2 - 8,7 km

Vertrekplaats

Vaartplein Kalken
Vlot bereikbaar per fiets of met de wagen. De wandeling van 7,2 km loopt voor het grootste deel over goed toegankelijke, verharde paden. Enkel tussen 25 en 26 is een onverhard pad. Dit kan worden omzeild door de verbinding 25, 27, 28, 26 te volgen. De optionele lus verderop in de wandeling is dan weer niet verhard.

Meer info

Wandelnetwerk Kalkense Meersen Donkmeer
gemeentebestuur@laarne.be
09 365 46 25

Kalkense Meersen Donkmeer kan je ontdekken op de wandelpaden. Honden zijn welkom aan de leiband.

Plan route
Tot rust komen

Brochure 'In het spoor van de Schelde'

Deze route vind je ook terug in de brochure 'In het spoor van de Schelde'. Die verzamelt alle fantastische hotspots in het natuurgebied Kalkense Meersen - Donkmeer. Wil je extra tips om het gebied te verkennen? Neem dan onze wandel- en fietsbrochure bij de hand. Hij werd helemaal geüpdatet en telt nu maar liefst 15 wandel-, fiets- en andere tips!

Haal jouw brochure gratis op in de toeristische dienst van Berlare, Laarne, Wetteren of Wichelen of in de onthaalpoort aan de oever van het Donkmeer. Je kan meteen op ontdekkingstocht in de prachtige natuur van Berlare, Laarne, Wetteren en Wichelen. Een echte aanrader!

Meer wandelingen in
Kalkense Meersen Donkmeer