Lokeren De Durme waterplezier David Samyn Toerisme Oost Vlaanderen

Waterplezier

Vanop het water bekijk je alles vanuit een ander perspectief. Al varend schuiven de open landschappen, lieflijke dorpjes en unieke natuurgebieden langzaam voorbij. Bootje varen is iets wat bij velen tot de verbeelding spreekt maar in Rivierpark Scheldevallei hoeft het helemaal geen droom te blijven! In de Scheldevallei zijn er tal van manieren om de golven te trotseren en je te laten meevoeren door het ritme van het water. Of dat nu is vanop een plezieryacht, een kajak, een veer of een riviercruise.

Foto boven: David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen
Foto's onder: Mie De Backer
© Toerisme Scheldeland

Pleziervaart Schelde Bornem Mie De Backer Toerisme Scheldeland
Veer Bornem Mie De Backer Toerisme Scheldeland
Veer Sint Amands Mie De Backer Toerisme Scheldeland

Veren

Krijg je zin om je zeemansbenen uit te testen tijdens het wandelen of fietsen langs het water? Steek eens de rivier over met een van de veren. In de Scheldevallei vind je er heel wat! Dit is de regio met de meeste actieve veren in Vlaanderen. Je kan gewoon je fiets meenemen en het kost je helemaal niets. Een overzet met het veer moet je zeker eens gedaan hebben! De meeste veren varen om het half uur. Op de website van De Vlaamse Waterweg vind je meer informatie en de bedieningsuren van elk veer.

Foto: Mie De Backer © Toerisme Scheldeland

Meer info
Travelmedia Toerisme Scheldeland 2019 Antwerpen 45 De Waterbus David Samyn Toerisme Scheldeland

Plezier- en passagiersvaart

Wie bij varen op de Schelde enkel denkt aan de drukke levensader voor vrachtvervoer tussen de havens van Antwerpen, Vlissingen, Terneuzen en zelfs Gent en Brussel, heeft het mis. In de Scheldevallei zijn er ook tal van mogelijkheden voor een ontspannende uitstap op het water! Verschillende rederijen organiseren gegidste boottochten of verhuren schepen voor privéfeesten en bedrijfsevenementen die op zoek zijn naar een unieke locatie. En de plezierbootjes in de jachthavens dobberen lustig aan de steigers tot ze er weer op uit trekken voor een prachtige dag op het water. DeWaterbus is trouwens een schitterende manier om vanuit Antwerpen je fietstocht in de Scheldevallei te starten.

Foto: David Samyn © Toerisme Scheldeland

Meer info
Visser Destelbergen Damvallei 15 David Samyn Toerisme Scheldeland

Vissen

Mede dankzij de vele natuurherstelprojecten doen vissen het goed in de Schelde en haar zijrivieren. Er zijn heel wat fijne plaatjes in de Scheldevallei waar je met een geldig visverlof je hengel kan uitslaan.

Foto: David Samyn © Toerisme Scheldeland

Meer weten
Berlare SUP Botenverhuur Donkmeer

Watersport en avontuur

Op zoek naar avontuur op het water? Dan ben je in de Scheldevallei aan het juiste adres. Er zijn tal van mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, zwemmen of aan stand-up paddle te doen.

Foto © Botenverhuur Donkmeer

Meer activiteiten
in Rivierpark Scheldevallei